Welkom bij.....

   
Welkom bij de Vrijwilligers Centrale Aalburg
  
Nederland telt ruim 5,5 miljoen vrijwilligers. Zij zijn vaak actief in de sport, de zorg, het onderwijs en in de welzijnssector. Naast het verrichten van vrijwilligerswerk voor organisaties en verenigingen zijn er ook mensen die op vrijwillige basis en uit vrije wil diensten aan buurtbewoners en dorpsgenoten leveren.

 

Ook binnen de gemeente Aalburg zijn veel vrijwilligers actief.

 

In 2011 is de vrijwilligerscentrale gestart met het bij elkaar brengen van vrijwilligers en organisaties. Maar ook particulieren kunnen een beroep doen op de vrijwilligerscentrale.

 

Samen Doen

In het kader van het project ‘Samen Doen’, een initiatief vanuit de gemeente Aalburg, bleek dat het ‘omzien naar elkaar’ en het bieden van een helpende hand leeft bij de inwoners en dat velen bereid zijn iets voor een ander te doen. Als vrijwilligerscentrale willen wij daar graag op in spelen en de vrijwilligerscentrale toegankelijker maken voor particulieren.

 

Wij willen vraag en aanbod op de website verder uit breiden en een netwerk opbouwen waarmee inwoners uit de verschillende dorpskernen elkaar waar nodig hulp kunnen bieden, én vragen.

 

Dus…

 

·         Wilt u uw talenten en mogelijkheden inzetten voor de samenleving?

·         Bent u op zoek naar een zinvolle vrijetijdsbesteding?

 

Of...

 

·         Heeft u of uw organisatie ergens hulp bij nodig?

·         Organiseert u een evenement of actie en kunt u daarbij wel wat hulp gebruiken?

 

Neem dan contact met ons op via onderstaande contactgegevens.
U kunt ook gebruik maken van dit Formulier Opgave als vrijwilliger

 

Voor ieder wat wils

Vrijwilligerswerk is er in alle soorten en maten. Het is niet alleen computerles geven aan ouderen, vluchtelingen helpen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in een vreemd land, maar ook bestuurswerk doen in een sportvereniging, de buurtbus rijden en koffie schenken in een verzorgingshuis valt onder vrijwilligerswerk. Ook kan gedacht worden aan hele kleine dingen als iemand helpen met koken, boodschappen doen, een hond uitlaten voor een zieke buurman, oppassen op dieren tijdens vakantie of een klein klusje in huis.

 

Hiermee willen we benadrukken dat vrijwilligerswerk naar ieders wens kan worden ingevuld en dat er niet altijd sprake hoeft te zijn van een langdurige verplichting. Ook bij een kleine, eenmalige klus kun jij als vrijwilliger een grote rol spelen.
 

Als er niet direct een passende vraag is die aansluit bij je aanbod, raden we aan je aanbod toch kenbaar te maken. Zo kunnen we verzoeken om hulp sneller honoreren. En, durf te vragen, wanneer jij ergens wel wat hulp bij kunt gebruiken!