Buurtbemiddelaar gevraagd

Buurtbemiddeling: Wil jij meehelpen aan een goede sfeer in de buurt?

Wil jij bijdragen aan een goede leefbaarheid in jouw dorp/gemeente? Kun je goed luisteren? Kun je vertrouwelijk met informatie omgaan? Heb je een neutrale en onpartijdige houding? Benader je mensen op een open en positieve manier? Dring je de eigen waarden en normen niet op? Sta je open en respecteer je mensen uit andere culturen?

Meld je dan als vrijwilliger aan bij Buurtbemiddeling!

Wat krijg je er als buurtbemiddelaar voor terug
Je krijgt een gratis training om te bemiddelen bij conflicten. Je reiskosten worden vergoed. Ook krijg je professionele begeleiding en heb je contact met andere buurtbemiddelaars om kennis en ervaring uit te wisselen. Daarnaast onderneem je leuke activiteiten met het team van buurtbemiddelaars en heb je een jaarlijkse training.    

Buren weer met elkaar in gesprek laten komen
Buurtbemiddelaars worden ingezet bij burenruzies. Dit kan gaan over geluidsoverlast, parkeeroverlast, erfscheiding of bijvoorbeeld over een overhangende tak. Meestal komen mensen er samen wel uit… maar soms ook niet.

80% van de problemen wordt via buurtbemiddeling opgelost. Buurtbemiddelaars werken in duo’s en proberen om de buren weer gezamenlijk rond de tafel te krijgen. Aandacht, respect en vertrouwen zijn sleutelwoorden in dit gesprek.

Lijkt het je wat, reageer!
Kortom: lijkt het je een uitdaging om samen oplossingen te vinden en ben je per maand 3 tot 10 uur beschikbaar, laat het weten. Zet in de mail waarom je graag anderen wilt helpen en wat je kennis en ervaring hiermee is. Mail dit samen met je CV naar jacqueline.slotboom@surpluswelzijn.nl
Binnen een week wordt er contact met je opgenomen voor een korte kennismaking.

Kijk ook op https://www.aalburg.nl/altena/nieuws_43943/item/buurtbemiddeling-wilt-u-meehelpen-aan-een-goede-sfeer-in-de-buurt_120775.html