Buurtbemiddelaar gevraagd

Op zoek naar vrijwilligerswerk met flexibele uren? Meld u dan aan als Buurtbemiddelaar!

Buurtbemiddeling Altena is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die een bijdrage willen leveren aan het woonplezier van de inwoners van de gemeente Altena in de rol van buurtbemiddelaar.

Buurtbemiddelaars worden ingezet bij burenruzies. Dit kan gaan over geluidsoverlast, parkeeroverlast, erfscheiding of bijvoorbeeld over een overhangende tak. Meestal komen mensen er samen wel uit… maar soms ook niet.

Buurtbemiddelaars werken in duo’s en proberen om de buren weer gezamenlijk rond de tafel te krijgen. Aandacht, respect en vertrouwen zijn sleutelwoorden in dit gesprek.

Bent u:

- Positief en optimistisch

- Een goede luisteraar

- Onpartijdig en objectief

- Respectvol

- Discreet

- Flexibel

- Goed in samenwerking

- Bereid tot het volgen van trainingen

- Minstens één jaar beschikbaar

Dan zijn we op zoek naar u!

Ervaring is niet noodzakelijk. Alle nieuwe vrijwilligers krijgen een 3-daagse basistraining (verplicht) en meerdere verdiepingstrainingen per jaar aangeboden.

Gemiddeld bent u 4 tot 8 uur per maand kwijt aan Buurtbemiddeling.

Deze uren zijn flexibel in te delen, zowel overdag als in de avonduren, en ze zijn altijd in overleg met de vrijwilliger.

Kortom, lijkt het u een uitdaging om samen met buren toe te werken naar een oplossing voor hun ruzie? Meld u dan nu aan als vrijwillig buurtbemiddelaar.

U kunt hiervoor contact opnemen met Karin van Meel, coördinator Buurtbemiddeling Altena, via telefoonnummer 0162 - 748600 of per email bbaltena@surplus.nl.