Vluchtelingen werk Nederland

VluchtelingenWerk Nederland behartigt de belangen van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland, vanaf het moment van binnenkomst tot en met de integratie in de Nederlandse samenleving. 

 

Op de website van VluchtelingenWerk kunt u meer lezen hoe deze missie in de praktijk wordt gebracht: http://www.vluchtelingenwerk.nl/wat-wij-doen

 

VluchtelingenWerk Altena is actief in de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem.

We begeleiden vluchtelingen (ook wel statushouders genoemd) die in een van deze gemeenten komen te wonen.

Van maatschappelijke en juridische begeleiding tot het adviseren en het bieden van begeleiding betreft het leren van de Nederlandse taal (Inburgering).

 

Onze missie is de vluchtelingen zelfredzaam te maken. Dit vraagt om geduld, tijd en doorzettingsvermogen van de vluchteling.

Naast deze begeleiding biedt VluchtelingenWerk ook een taalcoach aan ter ondersteuning van het inburgeringstraject en ter bevordering van maatschappelijke integratie, participatie en emancipatie.

 

Onze organisatie bestaat voornamelijk uit vrijwilligers: spreekuurmedewerkers, maatschappelijk begeleiders, tolken en taalcoaches.

 

Omdat we zelf weten hoe waardevol het is om vrijwilligerswerk te doen, adviseren/bemiddelen we vluchtelingen naar onbetaald werk.

We staan dan ook open om met uw organisatie in gesprek te gaan betreft de inzet van deze doelgroep.

 

VluchtelingenWerk Altena is gevestigd in het gemeentehuis van Woudrichem.

Voor vragen kan contact worden opgenomen met Marjola van Kuijk mavankuijk@vluchtelingenwerk-wobb.nl