SOVAK

SOVAK zoekt vrijwilligers voor de locaties in Dussen en Wijk en Aalburg, die voor iets extra’s kunnen zorgen in het leven van onze clienten!

 

SOVAK is een organisatie die individuele op maat gesneden diensten biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Ongeveer 900 medewerkers en 450 vrijwilligers zetten zich dagelijks in om de beste ondersteuning te bieden aan zo’n 700 cliënten. SOVAK heeft locaties in Breda, Etten-Leur, Terheijden, Zevenbergen, Klundert, Sleeuwijk, Dussen en Wijk en Aalburg. Meer informatie over SOVAK is te vinden op www.sovak.nl.

 

Vrijwilligers zijn voor ons enorm belangrijk! Jij zorgt voor net dat beetje extra in het leven van de cliënt. Als vrijwilliger word je weliswaar niet betaald voor je bijdrage, maar je werkt niet voor niets. Je inzet, vaak samen met anderen wordt beloond met leuke contacten, gezellige activiteiten en vooral veel voldoening en plezier. Soms is de opgedane werkervaring als vrijwilliger een opstapje naar een betaalde baan. Ben je benieuwd wat jij als vrijwilliger voor SOVAK zou kunnen betekenen. Hier lees je meer over de activiteiten en mogelijkheden.

 

Wie en wat zoeken wij?

Voor de locaties in Dussen en Wijk en Aalburg van SOVAK, zijn wij opzoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om de client gezelschap te houden of hem of haar te ondersteunen bij een vrijetijdsbesteding. Het gaat hier om cliënten met een licht verstandelijke beperking van 20 jaar tot 86 jaar oud. klik Vacatures SOVAK voor de actuele vacatures.

 

 

Waaraan kun je zoal denken?

In principe is (bijna) alles mogelijk cq. bespreekbaar. We proberen zoveel mogelijk een match te zoeken tussen de wensen van de client en die van de vrijwilliger. Zowel de tijdsbesteding als de activiteiten die je met en voor de client doet.

Je maakt een praatje, drinkt een kopje koffie, leest voor, knutselt of doet een spelletje. Je bent erbij op belangrijke momenten. Kortom, je bent er speciaal voor hem of haar.

Je kunt ook bijvoorbeeld met een cliënt gaan wandelen, naar de stad, biljarten, naar de schouwburg, kerk of naar het zwembad. Of je bent het extra paar handen bij uitstapjes of evenementen.

Het gaat vaak om kleine activiteiten, die door onze cliënten enorm gewaardeerd worden.

 

 

Wat mag je van SOVAK verwachten?

Kiezen voor vrijwilligerswerk is natuurlijk een eigen keuze. Maar vrijwillig betekent niet vrijblijvend. Vrijwillig werken brengt wel een morele verplichting met zich mee. De cliënten waar je een relatie mee opbouwt, kijken erg uit naar je komst. Zij rekenen op jou.

Omdat wij iets van jou verwachten, mag jij ook iets van SOVAK verwachten. Als vrijwilliger bij SOVAK teken je een vrijwilligersovereenkomst. Op basis hiervan heb je bijvoorbeeld recht op een onkostenvergoeding en ben je collectief verzekerd. Eigenlijk zien wij jou als collega, want je ontvangt onze huiskrant Maggezien en bijvoorbeeld een kerstpakket. Tegen een geringe vergoeding kun je lid worden van de personeelsvereniging en deelnemen aan alle activiteiten. Eens per jaar organiseren we voor jou een speciale vrijwilligersavond.

 

Lijkt het je leuk?

Voor vrijwilligerswerk bij SOVAK heb je geen speciale opleiding nodig, enthousiasme en interesse wel! En soms ook geduld en flexibiliteit. Je werkzaamheden worden afgestemd op jouw ervaring, voorkeur en mogelijkheden. Wil jij aan de slag als vrijwilliger in Dussen of Wijk en Aalburg of wil je meer informatie over de mogelijkheden, neem dan contact op met Paul-Peter Lambooij. Email: pp.lambooij@kpnmail.nl of telefoon nr.06-43906625